Нагородження випускника італійським кортиком

У Одесі 9 лютого, 26 курсантів випускного курсу Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія» отримали перше офіцерське звання «лейтенант», військово-морські кортики та дипломи за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр». Вручити погони та привітати молодих офіцерів прибув командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Аташе з питань оборони при Посольстві Італії в Україні вручає кортик ВМС Італії кращому випускнику

Можна виокремити цікавий епізод з урочистостей. Аташе з питань оборони при Посольстві Італії в Україні вручив кортик ВМС Італії кращому випускнику.

Дуже цікавий і цінний подарунок. Це знаковий символічний жест від держави НАТО і класний предмет. Наші ж кортики, ще поки що є постколоніальними. По суті вони є видозміненими радянськими кортиками. Тобто стоять не далеко від сучасних російських.

Нагадаю як виглядають кортики ВМФ ЗСУ. На самому кортику немає навіть державної символіки, лише на ножнах тризуб.

Кортик ВМС ЗСУ, зразку 1994 року
Радянський кортик

Доречі в Інтернеті можна придбати українські кортики дуже дивного вигляду. Руків’я і гарда українські і на лезі клеймо що нагадує герб Росії. Пишуть що це сувенірний кортик, тобто він не має всіх ознак холодної зброї, наприклад не загострений чи не та твердість металу. Сподіваюся нашим випусникам видали не такі експонати з двоголовими курками. Хоча…

Фото з Фейсбук сторінка ВМС ЗСУ, Думская

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *