Кинджал з російського «Кинджала»

Давно хотів зробити допис про Дмитра Шевченка з Сум, завдяки Ютуб відомого як Shurap.

Відео з процесу виготовлення кованих ножів на його каналі це справжній залипальний контент. Вогонь, вода (екзотичний чайок) і хтось працює, можна дивитися вічно.

Майстер славетний своїми дамаськими клинками з нестандартних «заготовок». Матеріалом для його кованих лез слугують самі несподівані речі. На каналі можна переглянути виготовлення ножів і кинджалів з ланцюгів, саморізів, письмових пер, метеоритів, середньовічного залізяччя, струн для піаніно, сталевих тросів, скоб для степлера та іншого заліза. Це все перетворюється на мистецькі витвори. Величезний ковальський досвід і авторська фантазія поєднується і створюють феноменальні клинки.

З початком повномасштабної війни на авторському каналі коваля з’явилося багато нових відео з роботами з дуже екзотичних матеріалів. Можна побачити як ворожа зброя перетворюється на витвори мистецтва. Наприклад матеріалом стали підкаліберний снаряд, ствол АК, ствола російської авіаційної гармати, уламки ворожої авіабомби і навіть уламки ракети «Кинджал».

«заготовка» і результат

Як зазначив автор в описі до відео, сталь з ракети Кинджал має якісь цікаві легуючі добавки. (Легуючий елемент змінює структуру сталі, щоб вона краще поводилася під час обробки, експлуатації чи термообробки.)

Дамаська сталь виготовлена ​​із збитої гіперзвукової ракети кинджал (аеробалістична ракета Х-47М2). Із паливного бака. Експерименти показали, що ця сталь активно витягує вуглець із сусідніх сталей за рахунок своїх лігірующіх добавок. Тому друга сталь у початковому пакеті була напильник (сталь у12) з 1,2% вуглецю. Отримано твердість 57 од. за Роквелом. Дякуємо за підтримку у коментарях. Сьогодні 1341 день війни.

Закликаю всіх хто ще не бачив відео Шурапа, обов’язково подивитися. Хочу розділити захоплення ковальським мистецтвом.

P.S. Мені пощастило мати в колекції авторський ніж Дмитра Шевченка, можливо колись зроблю огляд.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *